Na čo si dať pozor pri nákupe plienok z bazáru?

Na čo si dať pozor pri nákupe plienok z bazáru?

Aj vy chcete začať látkovať a zdá sa vám prvotná investícia vysoká? Alebo sa neviete rozhodnúť, ktorý systém bude vyhovovať vám? Či bude pre vás skladanie štvorcov vyhovujúce, alebo radšej siahnete po jednoduchšom systéme prebaľovania?

Bazárové plienky viete nakúpiť v skupine na facebooku: Nosíme látkové plienky - https://www.facebook.com/groups/247000388818044

alebo na modrom koníku: Látkovky – predaj, kúpa, výmena - https://www.modrykonik.sk/group/6382/

Mamičky sa väčšinou snažia plienky dobre popísať, alebo vám aj odpovedia na prípadné otázky. No niekedy sa môže stať, že tovar nezodpovedá popisu. Väčšinou sa tak stane neúmyselne, mamičky nepoznajú druh plienky, alebo jej stav, keď ich dostali darom. Preto sa vždy pýtajte a aj si nechajte poslať viacej fotiek. Žiadny predajca by s týmto nemal mať problém.

Na čo všetko sa treba spýtať?

- Je plienka nová. Nová plienka je najideálnejšia kúpa :)

- Koľko bábätiek už na plienke je odplienkované a  koľko kusov mamička mala vo výbave? Hlavne PULky majú svoju životnosť a väčšinou vydržia 2 roky intenzívneho používania.

- V čom bola plienka praná? Pozor na mydlový sliz a domácky vyrobené prášky, ktoré by plienku mohli viacej zanášať.

- Ako často bola plienka praná? Plienka by nemala byť praná viac ako po 3.dňoch od použitia.

- Na koľko stupňoch bola plienka praná? Odporúčané pranie plienok je na 60 stupňoch, menej plienku zanáša, nevyperie sa dobre a nie je vydezinfikovaná. Viacej stupňov materiál viacej zničí.

- Ako sa plienka sušila? Sušičkované plienky sú mäkšie. PUL ak je sušičkovaný, tak sa znižuje jeho životnosť na ½ a často výrobci sušičku neodporúčajú. Taktiež sa neodporúča sušenie na priamom slnku a ani priamo na radiátore.

- V akom stave je plienka. Či sú suché zipsy v poriadku, savé materiály, či nie sú príliš tvrdé. Pozor na vyťahané gumičky, delaminovaný PUL a fľaky (pokiaľ vám prekážajú).

Najčastejšie sa pri bazárových plienkach stretneme s vyťahanými gumičkami.

Stáva sa to väčšinou nesprávnym sušením, alebo pri dlhom používaní plienok. Výmena je jednoduchá a šikovná mamička ju zvládne sama, alebo aj my ponúkame túto službu (na naše plienka a aj na iné značky). Viete si to pozrieť aj na fotke, či je plienka pokrčená okolo nožičiek alebo symetrická.

Ďalšou sú dierky v nohavičkových plienkach, ktoré sa dejú opotrebovaním materiálu. Plienka je ešte použiteľná.

Prajem vám príjemné nakupovanie, či už nových alebo použitých plienok :)

Tatiana zo Sovick